På gång

2013-03-11 Nu är Nixi parad igen!! För tre veckor sedan parades Nixi med en fantastiskt trevlig hane! Klasan's Hoffa som är svensk brukschampion i IPO/BHP. Valpar väntas under v 16 och leverans under v 24. Läs mer på bloggen för där kommer den mesta infon om valparna läggas ut. 

Vi planerar en valpkull under våren 2012 efter BH IPO1 IPO2 Bardlands Nixi och Schnauzerholmens Atlaz.

Nixi är en tik med stor arbetslust, hon är social och tillgänglig och hon har ett välbalanserat temperament. Hon har en lättjobbad päls som är svart och mycket sträv. Hon tränas och tävlas inom bruksgrenen IPO och har gjort en godkänd IPO2.

Atlaz är en hane från vår första kull som arbetar som väktarhund. Han har ett välbalanserat temperament och han kan plocka fram en allvarligare sida när det behövs. Han är social och tillgänglig. Han är välpälsad med en mycket sträv och svart päls.

Båda hundarna har godkända MH:n och Atlaz har även ett fint L-test där han är godkänd att prövas som polishund.

Vi tror att valparna kommer bli driftstarka individer som kommer lämpa sig ypperligt att träna och tävla med. 

Tveka inte att ta kontakt med oss för mer information!!

!Nu har Nixi börjat löpa! och hon kommer troligen att ställa sig nån gång under julveckan. Jättespännande ska det bli, men våra planer för julen verkar ju gå i stöpet... Nu håller vi alla tummar för att allt ska gå bra och att hon tycker Atlaz är en fin pojke. Om allt går vägen med parningen har vi 63 dygn framför oss av väntan...

25/12 Nu är Nixi parad! I veckan innan jul fick vi två jättefina parningar mellan Nixi och Atlaz. Jag har aldrig sett en tik så kär, vid andra tillfället var hon t o m lite kär i Atlaz husse! Nu är det bara väntans tider som gäller....Vi håller alla tummar och tassar att det blev en lyckad parning och att det tittar ut små lakritstroll om 63 dygn!

 26/1 Magen på Nixi växer och hungern blir bara större och större. Nu märker man även att hon inte vill röja runt lika mycket med dom andra hundarna som innan. Men hon är riktigt på alerten när det gäller att träna lite lydnad, man märker att hon inte tränas lika mycket nu för hon är så galet taggad när vi kör ett pass. Det har nu gått 5 veckor sedan parningen och mer än halva tiden har redan passerat. Tiden går så himla fort! Snart ska valplådan iordningsställas så hon hinner boa in sig ordentligt.

Nästa kull efter Nixi planeras till våren 2014......

Välkommen

Välkommen till www.schnauzerholmens.n.nu.

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)