Om oss

Vi som driver denna kennel är Claes och Jennie Rudholmer.

Claes har erfarenhet av hund sedan mitten av 80-talet. Han har under sin tid med hund haft olika raser, bl a en blandras, drever, schäfer, dvärgschnauzer, Riesenschnauzer...

Claes blev instruktör inom SBK 1994 och har sedan dess haft kurser årligen på brukshundklubben. Han har själv tävlat i grenarna Lydnad, Spår, Rapport och IPO.

Sedan början av 2000 har Claes jobbat som väktare och hundförare i Uppsala.

Nu är Claes aktiv inom Tierps BK och ansvarar för en IPO-grupp som träningsfigurant. I den gruppen finns i dagsläget ekipage med BSL1 BSL2 BSL3 samt IPO1 IPO 2 och IPO3.  

Claes har själv en Malle-hane BH IPO1 IPO2 IPO3 Greylines Ingo som väktarhund och tävlingshund samt Riesenschnauzerpojken Bozze som är under tillväxt

Jennie har växt upp med hund, hade en mamma som tränade collie och hade en collietik som bevakningshund. Den egna hunderfarenheten startade 2005 då hon skaffade sin första Riesen.

Jennie är också aktiv som hjälpinstruktör vid sidan av Claes i de olika grupperna.

Nu tränas och tävlas hennes tik BH IPO1 IPO2 Bardlands Nixi och grenen är IPO.  

Till vardags jobbar Jennie som sjuksköterska i Ambulans i Tierp.

 

Schnauzerholmens kennel startades 2005 och har sedan dess haft 2 Riesenschanuzerkullar och 3 dvärgschnauzerkullar.

Målet med vår uppfödning är att individerna ska ha en sund hälsa, bra mentalitet och en god exteriör. Vi önskar föda upp arbetande individer med en stor arbetslust, de ska vara socialt trevliga och tillgängliga, samt ha en exteriör som överensstämmer med rasstandarden och fungerar för ändamålet med rasen.  

 Vad kan du som valpköpare förvänta dig av oss som uppfödare?

Du kan förvänta dig att vi uppfyller vår avelsförenings ( AfRS ) krav för avel på avelsdjuren.

Vi anordnar ett MH för kullen.  

Vi försöker i samråd med dig, hitta den valp i kullen som kommer passa just dig och dina mål med hunden allra bäst.

När du köper valp hos oss har du support hela hundens liv. Under första året ordnar vi en valpträff efter 6 månader och en efter ca 1,5 år i samband med MH:t. Men vi finns där resterande tid oxå om DU vill. Du kan även få en utbildning i hur man vardagstrimmar sin Riesenschnauzer. Vid önskemål även hur man trimmar inför utställning. 

Vad har vi för förväntningar på dig som köper valp?  

Vi förväntar oss att du gör ett MH på din hund. Vi ordnar ett MH för kullen, och kan du inte komma önskar vi att du anmäler själv till ett MH. Vi förväntar oss även att du röntgar höfterna och ev även armbågar på din hund. Detta är önskvärt för att vi ska kunna utvärdera vår avel.

Vi har önskemål om att du tar kontakt med oss om problem uppstår så vi kan hjälpas åt att hitta en lösning så du och din hund får ett härligt och roligt liv tillsammans. 

Eftersom målet med vår avel är att föda upp driftstarka Rieseschnauzrar som är lämpliga för bruksarbete, kräver de ett aktivt liv. Det är därför önskvärt att du på något sätt jobbar med din hund. Detta för att ni tillsammans ska få en så bra tillvaro som möjligt. 

Välkommen

Välkommen till www.schnauzerholmens.n.nu.

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)